mandag den 9. august 2010

Emilie 12 år

Regnbuestatuen af Josefine Ottesen
Bogen handler om en stum pige som er forældreløs, hun bor på en ø hvor der ikke har været nogen høst i lang tid, fordi de har en regnbuesanger som ikke kan synge regnbuen frem. Hun finder ud af at det skulle være hende der skulle være regnbuesangeren. Men hun kan ikke for hun er stum. Hun finder sine forældre, og så kan hun pludselig tale igen. Hun nedkæmper den gamle regnbuesanger, og bliver regnbuesanger og synger regnbuen frem og de får regn på øen igen.

Skyggeporten af Lene Kaaberbøl
Bogen handler om en pige som bor alene sammen med hendes far, hendes mor er forsvundet på mystisk vis i deres gamle hus. Men pigen vil finde sin mor, og sammen med en ny ven går hun ind i huset. De bliver suget ind i et andet land, skyggelandet. Der hersker en ond dronning som er hendes mors søster. Hende skal de nedkæmpe sammen med de gode. Men dronningen har mørke kræfter, og de finder ud af, at hvis de dræber dronningen dør pigens mor også. Til sidst da de kæmper får pigen solkræfter som kan besejre alt andet. Hun nedkæmper dronningen, alle lever videre og er glade!

Vindens Navn(Kongekrøniken 1) af Patrik Rothfuss
Bogen handler om en dreng som hedder kvotne, han fortæller sin livs historie. Da han er lille lever han i en gøglertrup, men da hans forældre bliver myrdet af nogle mærkelige væsener kaldet Chandrianerne. Han har ingen steder at tage hen, så han ender med at blive lommetyv i en by som hedder Taban. Tre år senere opsøger han det store universitet, han vil nemlig lære altings navne, bl.a. Vindens navn. Og så vil han vide hvorfor Chanrianerne dræbte hans forældre. Han bliver meget god til at spille lut og ender med at tjene lidt penge på det. Han bliver rykket op til næste trin, for han er meget klog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar