tirsdag den 19. juli 2011

Amanda 15 år

Djævlens Lærling
Kenneth Bøgh Andersen
Bog
Djævlens lærling er en fantastik bog på både godt og ondt. Der er en bog som sætter din hjerne i gang. Du har svært ved at ligge den fra dig, og du samler hele tiden ny viden op mens du læser, som du måske ikke vidste noget om. Og noget af det du tror, er opdigtet, er faktisk sandt. Filip Engel er en ganske normal 14 årig dreng, som ved en stor fejltagelse er blevet forbyttet med en anden og sendt til helvede. Filip havner hos den store djævlekonge, nemlig satan selv. Imens går Filips mor rundt og tror, at hendes søn er blevet dræbt i en bilulykke, men Filip lever et slags dobbeltliv, imens han er død på jorden, lever han videre i helvede. I hans liv i helvede, får han en masse nye venner, men også en del fjender. Men det er bestemt ikke en fornøjelsestur at være i helvede, så derfor bliver hans tid brugt meget intenst af Satan, som gerne vil oplære haam til at blive den næste Djævlekonge, og lære ham at finde sin indre djævel.

Det blå lys
Bent Jakobsen og Flemming B. Jeppesen
Bog
Landsbyen Compton Basset som ligger ikke så langt fra Oxford, plages af trolde. Det hele starter med, at en mystisk fremmed bringer en pose piletræsfrø til byen, en mørk og stormfuld aften. Senere vender den fremmende tilbage til byen, med et bur fuld af trolde, som han slipper løs i de spirrende piletræer, for at lade dem bo der. Efterhånden bliver troldene en stor plage for de stakkels landbyboer. Den muntre kromand Goodwin, bliver udpeget til at rejse ud for at finde den mystiske fremmende. Hans mission er at overtale den fremmende til at befri Compton Basset for den store troldeplage. Goodwin kommer ud på en lang og farefuld rejse i sin jagt på den fremmede, som vi senere kommer til at kende som Troldmanden Castanac. Men heldigvis får den mundtre kromand selskab på sin rejse af kaptjan Bomstaff og skibsdrengen Henri. Det er en sprængfyldt bog med sjov og eventyr, og nemt læselig. Også god oplæsningsbog og selvlæsning for alle aldre.

Gravflab Flink: mere levende end død
Derek Landy
Bog
Allerede fra første kapitel er der spænding i luften. 12 årige Stephani får uventet at vide at hendes onkel Gordon er død på mystisk vis. Det sætter et spændende mysterium i spil, for Gordons venner og Gordon selv var ikke bare normale mennesker. De var alle sammen fra et miljø fyldt med magi. Staphani møder mester detektiven Gravflab Flink. Han er ikke en hel normal detektiv af kød og blod, men et omvandrende skelet. Staphani bliver hurtigt indblandet i den magiske verden, og lærer at mestre magiske kræfter. Men alt er ikke bare lutter lagkage og dans på roser. For hele verden trues af den onde Serpens som har ondskabsfulde planer om at hidkalde de ansigtsløse, og overtage verden. Men med Staphani ved sin side, og de andre venner fra den magiske side, har Graflab og de andre gode chancer for at vinde den ”Tavse krig”.

Arthur og Minimoyserne
Luc Besson
Bog
Arthur og Minimoyserne handler om den 10 årige Arthur som bruger sin sommerferie på at blive passet af Bedstemor ude på landet. For fire år siden forsvandt Arthurs bedstefar på mystisk vis. Men i hans gamle bibliotek i den gamle lade, har han efterladt sin notesbog om dengang han var i Afrika. Arthur brugere mange timer i Bedstefaderens bibliotek, og en dag falder han over bedstefaderens notesbog som er fyldt med skønne fotos. Arthur finder også billeder af den 2 mm høje stamme Minimoyserne og deres meget smukke prinsesse Selenia. Samtidigt med at Arthur spekulerer på om alt findes, og hvor bedstefaderen har gemt skatten med rubiner, som han tog med hjem fra Afrika, dukker en ond ejendomsmægler ved navn Hr. Davido op. Han er meget interesseret i at købe bedstemors hus, så han kan rive det ned og erstatte det med en kæmpe betonklods. Alt dette sender Arthur ud på mange hæsblæsende eventyr, da han bestemmer sig for at redde bedstemors hus, finde bedstefars skat og betale den onde Hr. Davido, og finde vejen til minimoyserne.

Septimus Heap: Magik
Angie Sage
Bog
Der er magi fra start til slut. Den unge Septimus Heap, blev fundet som helt lille og han aner i bund og grund ikke hvem han er. Et forældreløst barn, en ikke helt almindelig helt eller magtfuld troldmand? Han er opsat på at finde ud af hvem han er, og hvor han kommer fra. På hans rejse gennem hele landet, møder han en masse fare som styrker hans magiske evner og potentiale. Det er nemlig ikke en helt almindelig verden han lever i. Men en verden fyldt med troldmænd og magiske væsner. En verden på både godt og ondt. Det her er ren magi på bogform. Åben for magien,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar