tirsdag den 16. august 2011

Freja 9 år

Katedralens børn
Niels Hartman
Bog
Bogen handler om Jacob, som er 12 år, der skal skrive en opgave til skolen om et kalkmaleri. Han siger et trylleord, der står over en dreng på kalkmaleriet i kirken. Drengen i kalkmaleriet siger, at Jacob skal komme ind i maleriet. Jacob bliver suget tilbage i tiden. Jacob skal hjælpe drengen Jeppe, med at finde sin bror Tejs. De får hjælp af en alkymist, som skrumper imens de får hjælp. De rejser ud for at finde Tejs og 7 dråber drageblod, så alkymisten kan få sin normale størrelse igen.
Bogen er god og spændende og svær at slippe. Det er godt, at bogen blander magi og historie.

Den skjulte nøgle
Josefine Ottesen
Bog
Bøgerne foregår i fremtiden. Folk er opdelt i bander som bekriger hinanden. Drengen Zip er med i en bande, der vil finde mirkochp og Mem-kort, som giver viden fra den gamle verden om hvordan man gør Uzzi`erne gode igen. Emiren, som er ond, vil have al viden for sig selv, men Zip får hjælp af mester Mendi, som levede i den gamle verden. Serien er god og spændende og bøgerne er letlæste.

Spejlørkenens tråde
Knud Holten
Bog
Bogen handler om den forældreløse dreng Alex, som bliver adopteret af sin gamle tante. Han bliver hentet på børnehjemmet af en mærkelig fyr som viser sig at være en robot. Alex finder først ud af, at Hjalte, som robotten hedder, er en robot på turen hjem til Villa Morgenstjerne, som tantens hus hedder. Skurken Rosa Fantoma og stygge Humbert bryder ind i Villa Morgenstjerne og stjæler nogle tegninger til en kraftig laser. Nu kommer Alex og Hjalte på deres livs eventyr til spejlørkenen i Afrika i jagten på Rosa Fantoma. Alex må bruge sine færdigheder som lommetyv og sin fantasi i jagten. Bogen er rigtig spændende, men den kan godt være lidt svær at læse.

Ponyo på klippen
Hayao Miyazaki
Film
Filmen er en japansk tegnefilm. Den handler om en fiskeagtig tingest, som hedder Ponyo. Hun vil gerne være menneske. Hun stikker af fra havet og møder en dreng, som hun bliver venner med. Der kommer en kæmpe oversvømmelse, da hendes far, troldmanden i havet, opdager det. Hendes mor er havets moder, og hun gør alting godt igen. Filmen er rigtig flot tegnet og fantasifuld og forunderlig. Helt klar værd at se.

Krystalmanden
Louis Jensen
Bog
Bogen handler om en dreng og en gammel mand, som rejser af sted på en gammel motorcykel på flugt fra Krystalmanden. Undervejs møder de en mesterbokser og en baby, som drager med dem tværs gennem Danmark. Krystalmanden er ude efter en lille guldstjerne på motorcyklen for der er nemlig et guldpuslespil, som har to sider. Den ene side er mørk og kold med iskrystal på. Den anden side er der et billede af Danmark med en sol på. Den side er varm. Spændende, god og sej bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar