fredag den 19. august 2011

Emilie 13 år

Dødsgudens løgne
Mette Finderup
Bog
Dødsgudens løgne er en fantasi bog, som handler om den hjemløse pige Shilla. Hun bliver opdaget af en dødspræst da hun stjæler, hendes straf er at hun skal finde en mystisk spindel. Hun bliver sendt til dødsriget hvor hun begynder en svær jagt på spinellen, mens hun finder ud af, at alting ikke er som det burde være. Bogen kan klart anbefales til folk som kan lide spænding og fantasi.

Vampyrakademiet 3 – Skyggekysset
Richelle Mead
Bog
Skyggekysset handler om Rose, som er vogter. Hun er forelsket i Dimitri, som er hendes træner, men de må ikke være sammen. På akademiet bliver der brugt magi, og det gør at de farlige strigoier komer ind på skolen, for at dræbe de gopde moroier. Alle vogterne kæmper for at slå strigoierne ihjel, de slår mange ihjel, men det gør Strigoierne også. Strigoierne laver nogle af vagterne onde, og en af dem er Dimitri. Rose og Dimitri havde lavet en aftale om at hvis nogen af dem nogensinde blev strigori så skulle de slå den person ihjel. Så Rose tager af sted for at dræbe Dimitri. Bogen er super spændende ogvirkelig godt beskrevet, jeg kan slet ikke vente til 4`eren udkommer på dansk!

Kun et liv
Sarah Blædel
Bog
Kun et liv er en meget spændende og lidt ihyggelig krimi. Den handler om Louise Ricck, som er en del af rejseholdet. De skal opklare et mord på en udenlandsk pige, som hedder Selma. Man mistænker hendes familie. Pludselig finder man Selmas veninde Dicte voldsomt dræbt. Til sidst finder man ud af at de er Selmas kæreste der myrdede begge piger, fordi han var jaloux på dem. Den kan klart anbefales til andre piger på min alder!

Dødsspillet
Suzanne Collins
Bog
Bogen handler om Kattua, som bor i et af de tolv distrikter. Capitol er den rige by med præsident Snow, de vil have underholdning, så hvert år afholdes dødsspillet, som er et spil hvor børn op til 18 år kæmper mod hinanden i en arena, vinderen vinder når alle konkurrenterne er døde! Da Prim, som er Kattuas lillesøster bliver trukket melder Kattua sig i stedet for. Hun kommer af sted mod Peeta. Da de kommer ind i arenaen klarer Kattua sig godt, på et tidspunkt finder hun Peeta, og de allierer sig, de lader som om de er kærester, for det kan seerne godt lide at se. Peeta og Kattua vinder dødsspillet til sidst, fordi de lod som om de ville begå selævmord, hvis de ikke begge to fik lov at vinde.

To på flugt
Nathan Greno og Byron Howard
Film
Det er en ny og moderne genfortolkning af det gamle eventyr Rapunzel af Brødrene Grimm. Det handler om Rapunzel, som har et magisk hår som kan helbrede og gøre folk unge igen. Derfor har en ond dame ved navn Gotel taget hende til fange, så hun altid kan holde sig ung. Rapunzel må aldrig komme udenfor slottet, så da, da en dag dumper en tyveknægt ind ad vinduet, ber hun ham om at lade hende se hvordan det er udenfor. De tager samme på eventyr, men til sidst tager Rapunzel tilbage til Gotel, men hun finder ud af at det ikke er Gotel der er hendes mor, men kongen og droningen. Tyven Flynn kommer tilbage til Rapunzel, han skærer håret af Rapunzel og så dør Gotel. Tilsidst bliver Rapunzel og Flynn gift. Det er en hyggelig familiefilm, som man kan se igen og igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar