torsdag den 18. august 2011

Sophia 12 år

The Vampire Diaries 1, Kampen
L.J. Smith
Bog
Bogen handler om den 16 årige Elena Gilbert. Hendes forældre døde i en bilulykke. Lige efter ulykken flyttede hendes tante Judith ind hos hende og den 4 årige Margaret. Elena har altid været skolens ”dronning”. Den første dag efter sommerferien starter den mystiske Stefan på skolen, med sin meget tragiske fortid som han prøver på at glemme. Elena prøver desperat at komme til at snakke med Stefan, som er meget hemmelighedsfuld. Men det ender ikke altid godt. Stefan bliver mistænkt for en masse mord som han ikke har begået. Men det har hans bror Damon. Brødrene har nemlig et flere hundrede års gammel fjendskab.
Jeg syntes, det er fantastisk bog. Med masser af drejninger i Elena og Stefans forhold. Jeg vil anbefale den til alle der er til det der med vampyrer, varulve og hekse. Jeg vil i den grad læse de andre i serien.

Dødspillet
Suzanne Collins
Bog
Bogen handler om Kettua Everdeen som bor i distrikt tolv i det, der kaldes Panem. Panem er bygget i ruinerne af det der engang hed Nordamerika. Der var tretten distrikter men det trettende blev udslettet. Kattuas familie har ikke så mange penge og efter hendes far døde i en mineulykke, har Kattua måtte skaffe mad. Kattua tager ud i skoven hver dag sammen med vennen Gale på jagt. Kattua og Gale skal hver dag finde mad nok til to familier. Tiden nærmer sig for det årlige dødspil, hvor to børn fra hvert distrikt, en pige og en dreng mellem 12-18 år skal ind i en arena hvor de skal kæmpe til døden. Da der blev trukket lod om, hvem det skal være, bliver Prim, Kattuas lillesøster valgt. Kattua tager hendes plads, og skal ind og kæmpe sammen med drengen Peeta som altid har været forelsket i Kattua.

Det er en rigtig god serie. Der sker hele tiden noget nyt og spændende. Der er ikke et eneste tidspunkt, hvor den er kedelig. Men man skal nok være lidt over 10-11 år for at kunne forstå det hele.

Min søster vampyren, hvem er hvem?
Sienna Mercer
Bog
Bogen handler om pigerne Olivia Abbott og Ivy Vega. Olivia er lige flyttet til Franklin Grove med sine forældre, og skal starte på en ny skole. Den første dag møder hun den underlige pige Ivy Vega. Først virker Ivy som hendes absolutte modsætning, men det viser sig hurtigt at de har mere til fælles end man skulle tro. De er nemlig begge adopteret, og under den sorte make-up viser det sig at de ligner hinanden som to dråber vand. De er nemlig tvillinger. Men det underlige er at Ivy er født vampyr og det er Olivia ikke.
Det er en rigtig god bog. Der sker en masse sjove og spændende ting. Jeg vil anbefale den til dem som godt kan lide vampyrer og sådan noget.

Percy Jackson og lyntyven
Chris Columbus
Film
Percy Jackson er en dreng, som altid har haft svært ved at læse fordi han er ordblind. En dag da klassen skal på en klasseudflugt til en græsk udstilling sker der nogle underlige ting. Hans matematiklærer forvandler sig til noget, der ligner lidt en fugl. Percy får at vide at han er søn af den mægtige gud Poseidon og anklaget for at have stjålet lynilden. Percy har nu indtil solhverv til at få den tilbage og aflevere den til Zeus.
Det er en rigtig god film. Den er lavet på serien om Percy Jackson og olymperne. Bøgerne og filmen kan i den grad anbefales.

Fearless
Taylor Swift
Musik
Taylor Swift er mest kendt for at synge og har lavet tre albums. Taylor Swift, Fearless og Speak Now. Hun har også været med i et par film. Taylor er mest kendt for sangene Mine, Love story og You belong with me. Hun synger en blanding af country/pop.
Jeg syntes hun synger godt, og laver nogle gode sange. Jeg har selv et af hendes albums.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar