onsdag den 17. august 2011

Emil 12 år

I sommerferien 2011 er jeg begyndt på serien ”CHERUP”. Jeg har læst: ilddåb, Narkobaronen, Arizona Max, Dødsstødet og Dommedagskulten. Hver bog er på ca. 300 sider og er virkelig gode!! Bøgernes forfatter hedder Robert Muchamore. Jeg kan godt lide hvordan forfatteren opbygger spændingen og hvordan missionerne relaterer til den virkelige verden. Bøgerne er lidt som en James Bond film men de er også dramatiske. Men de er alle sammen vildt gode!!

Ilddåb
Robert Muchamore
Bog
James, der er hovedpersonen, er ikke en mønsterelev. Han kommer hurtigt i slagsmål og har svært ved at styre sin vrede. En aften finder han sin mor død pga. fedme og fuldskab. Han og hans halv lillesøster, Lauran, bliver forflyttet til et børnehjem, men Lauran bliver nødt til at flytte hjem til Ron, der er hendes far. Ron vil ikke have James, der derfor bliver nødt til at blive på børnehjemmet. Pludselig vågner James op i et fremmed lokale og ved ikke hvor han er. Han finder lederen af stedet der forklarer, at han er blevet udpeget til at kunne være med i en organisation der kalder sig ”CHERUP”. CHERUP er en agentskole for børn. James går igennem en optagelsestest og består. Før man kan komme ud på mission skal man igennem grundtræningen, der får de unge agenter i form, lærer dem forskellige sprog og får dem til at tænke som rigtige agenter. James består grundtræningen, og han får hurtigt venner på CHERUP. Han to bedste venner er to drenge der hedder Kyle og Bruce. Kyle og Bruce skal på mission i det område hvor Lauran bor, så Kyle og Bruce smugler James med på missionen, så han kan besøge hende. Missionen er en almindelig rutinemission der går ud på at bryde ind i et hus og kopiere hemmelige dokumenter og derefter smadre huset så det ligner almindeligt hærværk. James opdager pludselig Lauran på CHERUP området, og opdager at hun også er blevet optaget i CHERUP. James kommer hurtigt på sin første rigtige mission sammen med sin svømmelære Amy. De skal afsløre en terrorhandling, ved at pumpe bagmandens børn for information. Missionen gik godt og sikrer James den mørke blå T-shirt. (Farverne på T-shirtsne indikerer personens rang. Orange T-shirt er for besøgende, rød T-shirt er for dem der ikke har bestået grundtræningen, grå T-shirt er for dem der har bestået grundtræningen, mørke blå T-shirt er for dem der har gjort det godt på en mission og sort T-shirt er for dem der har gjort det virkelig godt på en mission).

Narkobaronen
Robert Muchamore
Bog
James skal ud på sin anden mission hvor han skal infiltrer et narko miljø og gøre sig gode venner med bagmandens søn. James begynder som pusher for at indynde sig hos bagmanden. James og hans gode ven Kerry, der var han partnere under grundtræningen, skal levere et kilo kokain til en kunde, men kunden overfalder James og Kerry og flygter uden at betale. James og Kerry sjæler kokainen tilbage og flygter i en stjålen bil. Da de kommer tilbage finder de ud af, at det var en test, der skule afgøre om de var troværdige nok til at kunne blive stolet på. De består testen, og James får så meget respekt fra bagmanden, at bagmanden inviterer James med til Maiami med sin søn. Mens de nyder en dejlig ferie bliver de pludselig overfaldet af en gruppe mænd, der mangler penge af bagmanden. James og bagmandens søn var heldigvis ud på stranden for at tage en boksekamp, så de blev ikke opdaget lige med det samme. Det ender med at James ringer til politiet, og slår en af mændene ihjel. James finder sammen med Kerry, som han har været tiltrukket af siden grundtræningen.

Arizona Max
Robert Muchamore
Bog
James skal på sin tredje mission sammen med en af CHERUPs bedste agenter, som hedder Dave Moore. De skal afslører en våbenhandler, men våbenhandleren er meget forsigtig og politiet ved ikke hvor hun er. Den eneste der måske ved noget er hendes søn, men hendes søn sidder inde for mord og er psykisk ustabil. James og Dave får til opgave at blive gode venner med ham og derefter flygte fra fængslet. Flugten er planlagt med M15, den britiske efterretningstjeneste og noget af personalet på fængslet. Uheldigvis bliver James overfaldet af en af de indsatte på fængslet, og da Dave kommer for at hjælpe ham bliver han skudt af en af vagterne. Kuglerne er af gummi og er derfor ikke dræbende, men de brækker alligevel to af Daves ribben. Skaden sender Dave på hospitalet og ud af missionen. Missionslederen John Jones overvejer at lukke missionen uden Dave, men James insisterer på at han kan klarer den alene. James og våbenhandlerens søns flugt gik nogenlunde smertefri. James lillesøster, Lauran, venter på dem i en bil uden for fængslet, og de kører sammen hjem til våbenhandlerens søns far et par timers kørsel væk. James opdager våbenhandlerens søn og hans far flygter hjem til våbenhandleren. James ringer omgående til John Jons, der henter James og så begynder de at skygge våbenhandlerens søn og hans far. Samtidig har en anden politibetjent hentet Lauran og de begynder at skygge våbenhandlerens søn fra en anden bil. Det ender med at våbenhandlerens søn og hans far møder våbenhandleren og John Jons og den anden politibetjent anholder våbenhandleren.

Dødsstødet
Robert Muchamore
Bog
James bliver dumpet af sin kæreste Kerry og lader sin vrede gå ud over en 10 årig dreng. Det giver James en masse problemer og han for en lang straf. Derfor siger han hurtigt ja til en mission, som han får tilbudt. James skal arbejde sammen med Dave Moore, som han også arbejdede sammen med i Arizona Max. De skal afsløre en stor sag om et røveri på et kasino. De får til opgave at blive gode venner med dem de mener, er bagmandens børn. Men de finder hurtigt ud af at de ikke ved så meget om røveriet. Den eneste der ved noget er en dreng der er død for et helt år siden! James skifter fra at skulle blive venner med bagmandens børn til at skulle blive venner med den døde drengs lillesøster. Da James og Dave ikke ejer nogle møbler for James lov til at få Nogle af den døde drengs møbler. James opdager at inde i computeren ligger der et papir der forklarer meget om røveriet. James missionsleder John Jons opstiller et skænderi mellem bagmanden og en medsammensvoren. De optager skænderiet hvor de indrømmer at have begået indbruddet. Den medsammensvoren indrømmer også at det var ham der slog den døde dreng ihjel. Da James er på hjem fra missionen skriver han til Kerry der tilgiver ham.

Dommedagskulten
Robert Muchamore
Bog
James skal ud på mission med sin lillesøster Lauran og Dana, der er en af James venner. De skal infiltrere en religiøs kult, der sælger våben til ”Help Eath” som er en terrorgruppe. James og de andre agenter bliver meget overaskede over hvor let de har ladet sig lokke ind i kulten. Missionen går ud på at de skal infiltrere ”Arken” som er den religiøse kults hovedbase, og efter en test bliver kun Lauran og James rekrutteret til Arken. Her er der strenge regler, men James finder alligevel en god ven der hedder Rathbone, men bliver kaldt ”Rotte.” Rotte er en af overhovedet i arkens mange børn og har derfor gode kontakter til bestyrelsen i Arken. I mellemtiden er Dana blevet sat på en mission for kulten sammen med et af kultmedlemmerne. De skal sprænge en olie havn i luften, men Dana når at få overmandet dem og ringe til havnepolitiet. De militære styrker vil bombe Arken, så derfor går arken i defensiv og skyder skarpt mod militæret. Efter at deres overhoved er død, tror de at det er dommedag og at det er fanden der angriber. James og Lauran vil flygte, men Rotte følger efter dem og de ikke andet valg end at tage ham med. Rotte bliver senere rekrutteret til CHERUP, og Lauran får den sorte T-shirt for at have reddet ti små børn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar