onsdag den 17. august 2011

Simon 9 år

Danmarks-mester junior
Torben Plank
Bog
Denne sommer har bare været så fyldt med kedelig regn, derfor er det fedt at lave en quis med mine forældre eller søskende sådan en regnvejrsdag.
Her kan du gætte på en masse spørgsmål. Hvem er bedst
Feks: ”Find 3”
Nævn 3 danske byer som begynder med R? (svaret må du finde i bogen på side 5) Bogen får 4 stjerner ud af 5

Percy Jackson – Lyntyven
Rick Riordan
Bog
Bogen handler om en dreng, der hedder Percy Jackson, som tror han har ADHD og er ordblind. En dag høre han en stemme der siger ” Percy en dag vil alt forandre sig” og helt rigtigt, samme dag kommer der en dæmon som truer Percy med, at han skal aflevere en tordenkilen. Percy aner ikke hvad det handler om, men bliver viklet ind i den oldgræske mytologi med overnaturlige væsner. Problemerne i skolen med ADHD og ordblindheden er i den nye verden kun hans styrker. Han kan læse oldgræsk og har hurtige reflekser. Han finder ud af, at hans far er Poseidon, at han selv er halvblods gud, og at hans bedste ven Grover også har overnaturlige evner. Overguden Zeus beskylder Percy for at have stjålet hans tordenkile. Percys mor bliver holdt fanget af den onde gud Hades, som kun vil slippe hende fri, hvis Percy finder tordenkilen og aflevere den til ham i helvede. Det bliver et farligt eventyr, hvordan skal han finde denne tordenkile, og skal han aflevere den til Zeus eller Hades?
Bogen er rigtig spændende og sjov. Den får 5 stjerner ud af 5

Super far og Pele ( jeg har læst den højt for min lillebror Mads)
Anette Saugestad Helland.
Bog
Bogen handler om en dreng der hedder Pele. Weekenderne er hyggelige, men når hverdagen starter har Pelles far altid helt vildt travlt. Pelles far har en trøje på som Pelles mor her strikket. Der står et s på, som hun siger betyder stress-mand. Pelle mener det betyder Superfar. I Pelles børnehave har han lært en ny sang, men hans far har ikke tid til lytte til ham. Pelle begynder at synge sangen uden at tænke over det. Faren tysser på ham. En dag hvor faren har siddet længe over computeren og arbejdet, går alt strømmen hjemme i huset. Far er sur over alt det mistede arbejde på computeren, han siger: ”Jeg hader alt det der bruger strøm”. men Pelle synes det er fedt, for så kan far lege med ham i stedet for. Pelle siger, ”mit legetøj bruger ikke strøm og jeg bruger ikke strøm. Så går far og Pelle ud og spiller boldt.
Bogen har nogle sjove billeder at kigge på, og er god. Bogen får 3½ stjerner ud af 5.


Minecraft
Pc-spil
Et godt spil til regnvejrsdagene.
MineCraft er en kæmpe virtuel verden bestående af firkantede blokker. Med disse blokke kan du bygge alverdens ting lige fra kæmpe huse til enorme fodbold stadions, kun fantasien sætter grænser for hvad du kan bygge i Minecraft. I Minecraft er du en lille mand, og med denne mand kan du så bygge den såkaldte ”Workbench” altså Arbejdsbænk. Med denne Arbejdsbænk kan du bruge dine materialer Feks. Træ, sten eller jord til at lave nye materialer eller sværd, økser eller lige hvad du nu står og mangler. Minecraft koster penge og kan købes over nettet på:minecraft.net Men du. kan også spille en gratis udgave på samme hjemmeside. www.minecraft.net
Rigtig godt og sjovt spil. Spillet får 5 stjerner ud af 5.


Valiant
Gary Chapman
Film
Valiant er en computeranimeret børnetegnefilm.
Den meget lille splejsede due Valiant, har altid haft en drøm om at blive brevdue i den kongelige brevdue service. Historien foregår under 2.verdenskrig og Valiant bor i England. En dag kommer den ypperste general inden for brevdueservicen Godsi flyvende ind i den lokale bar i byen hvor Valiant bor. Der får Valiant selvtilliden til at flyve til London og udleve sin drøm om at melde sig ind i den kongelige brevdueservice. Sammen med fire andre duer gennemgår han den hårde træning og bliver sendt på den vigtigste mission for brevduer under 2.verdenskrig. De fem dues mission er at få en hemmelig besked frem til en hemmelig base bag fjendes linjer. Der er bare et problem, for nogen onde falke bortfører hans bedste ven Buxsy under missionen. Valiant er så modig, at han flyver ind i Falkenes bunker og frelser sin ven, samt den hemmelige besked som falkene har fået fat i. Beskeden er med til at afgøre afslutningen på 2.verdenskrig. Valiant bliver sammen med sine missionsvenner hædret med en fornem medalje .
Filmen er rigtig sjov og spændende og godt animeret.
Den får 4 stjerner ud af 5.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar