fredag den 12. august 2011

Marie-Louise 13 år

Harry Potter og de vises sten
J.K. Rowling
Bog
Harry Potter og de vises sten. Handler om en 10 årig dreng ved navn Harry Potter. Bogen er lavet af J.K Rowling. Han bor sammen med sin tante Petunia, Onkel Vernon, og nevø Dudley på ligustervænget 4. De er vildt uudholdelige. På hans 11. Års fødselsdag bliver der sendt et brev til. Harry, som Petunia smider ud. Der bliver så ved at komme breve, og endelig kan Harry få lov til at læse et. Harry er ikke en hel almidelig dreng – der ved familien Dursley godt, tante Petunia var nemlig søster til Lilly Potter, som jo var Harrys mor, men hin og James Potter, som jo er Harrys far, er døde fordi; da Harry var spæd, braste Du-ved-hvem(bedre kendt som Voldemort) ind i familien Potters hus. Lilly og James prøvede at beskytte Harry overfor Voldemort, men de blev meget uheldigvis dræbt af Voldemort. Harry var tæt på at komme sin død i møde, men på en eller anden måde, gik besværgelsen som Voldemort havde sagt overpå ham. Det Harry Potter har tilbage fra den skræmmende periode er et ar. Et ar formet som et lyn. Samme dag som på hans 11 års fødselsdag, opdager han at han er troldmand. Han bliver optaget som elev på troldmandsskolen Hogwarts. Der får han nye venner, og nye fjender. Venner som bla. Ron Weasley, rødt hår, grå-grønne øjne og så elsker han fis og ballade. Ron Weasley og Hermoine Granger er i hvert fald de nærmeste af Harrys venner. Men så er der jo de nævenyttige fjender som er: Draco Malfoy. Og ikke at glemme Draco Malfoys livvagter: Grabbe og Goyle.
Herione opdager at Voldemort er ved at genvinde kræfter og ny magt. Derfor må Harry, Ron og Hermione prøve at forhindre Voldemort i at få fingrene i ”De vises sten”, der selv kan give evigt liv, og det er jom lige det Voldemort ønsker; nemlig. Evigt liv. Så han kan dræbe de troldmænd og hekse som står i vejen for hans djævlagtige planer og være ond for altid,
Handlingen kan for eksempel finde sted i Diagonal strædet. Hogwarts. Ligustervænget. Zoo. Nogle af dem i hvert fald.
Jeg synes faktisk at bogen er sjov og spændende. Men den kan være lidt uhyggelig.

Græskarbanden
Synne Graff
Bog
Græskarbanden går under jorden handler om 3 børn: Andreas på 10, Simon på 12 og veninden Mathilde. De tre børn opdager at Von Mángel, den syge forbryderboss er slupper fra Vridsløselille fængslet. Simon, Andreas og Mathilde bliver vidner til et diamant-smykke-kup, som ingen ringere end Von Mángel har planlagt. At stjæle prinsesse Sophie Amalies smykker. Simon og Andreas` far Christian Dorset har faktsik fået trusselbreve fre en ”Anonym” person. De tror at det er Von Mángels der har sendt dem- men man ved jo aldrig. Simon, Andreas og Mathilde går på biblioteket og finder et kort over det københavnske kloaksystem. De bliver så opdaget af en af Von Mángels hjælpere, men Andreas flygter og lytter på den store jerndør, der hvor Simon og Mathilde er blevet bundet bagved.
Handlingenforegår i storbyen København. Men der er også andre områder som kloaken, hjemme hos Simon og Andreas osv.
Jeg syntes at bogen er sjov og spændende. Den skal helt klart læses, og den kan lånes på biblioteket.

Skammerens datter del. 1
Lene Kaaberbøl
Skammerens datter del 1 handler om en Dina som er datter til en Skammer. Hun har arvet skammer-øjnene af sin mor. Hun har ikke rigtig nogen venner, der hvor hun bor, for der er ikke nogen der tør, at se hende i øjenene. De er bange for, at hun får dem til at skamme sig. Efter ven episode med møllernes datter, Cilla, kommer der en mand fra Dunark ved navn Draken, der skal hente Dinas mor. Hun skal til Dunark for at bedømme om manden, Nicodemus, har slået nogen af hans familie medlemmer ihjel. Da de ikke tror på hvad Dinas mor siger, skal Dina bedømme det. Så manden fra Dunark kommer for at hente hende. Men de tror heller ikke på Dina.
Dina og Nivodemus flygter fra fængslet, men for at komme ud skal de forbi nogle drager og Dina bliver bidt i armen af en af dragerne. De flygter hen til en af Nicodemus` gamle venner, som hedder Mester Maunus. Han gemmer dem for vagterne i Dunark.
Af rygter i byen får Dina at vide at Draken har fanget hendes mor og at hun vil blive ædt af dragerne. En nat møder Dina en pige på hendes egen alder, Rosa hedder hun. Hun vil ikke fortælle Rosa om skammer-øjnene, for hun vil jo ikke miste hende på grund af, at de ikke kan se hinanden i øjenene. Og hun vil jo ikke have at hun sladrer til nogen, for så bliver hun jo også fanget…
Jeg syntes at bogen er god og spændende. Man kan faktisk lære meget af den; Om hvordan det så ud den gang(altså i Middelalderen).

Biler 2
John Lasseter
Film
Biler 2 er en yderst charmerende og flot og sjov film. Man skal nok først lige have set Biler 1, hvilket mange nok allerede har gjort. Man kan sige at det er en ”Vinder-film”. Jeg har set den i biografen som 3D. Jeg syntes faktisk at det var okay 3D effekter. Nå, men til anmeldelsen. Verdens hurtigste racer bil(som ikke er Mcqueen), Francesco Bernoulli(Med de åben hjul, som damer elsker) deltager også i World Grand Prix. Gaderaceren Lynet McQueen og hans bedste ven kranbilen Bumle sætter deres venskab over for nye spændende udfordringer i ”Biler2”, da de rejser udenlands for at deltage i det første Verdens Grand Prix nogensinde, hvor det skal afgøres, hvem der er verdens hurtigste bil. Men vejen til mesterskabet er fyldt med masser af forræderiske huller, afveje, omveje og firrygende overraskelser da Bumle bliver fanget i sit helt eget internationale spioneventyr. Mens han er splittet mellem at hjælpe Lynet i det højt profilerede Grand Prix eller holde styr på trosserne i en tophemmelig mission, kaster Bumles action pakkede rejse ham på en så eksplosiv gadejagt fra Japan til Europa med sin bedste ven i stænkklapperne og hele verden som stakåndede tilskuere. Foruden den hæsblæsende handling byder ”Biler 2” også på en lang række lækre biler, herunder afsindige agenter, supertunede skurke og rå internationale racermodstandere.
Jeg syntes at 3D effekterne er bare supertunede og perfekte.
Jeg ville helt klart give dem 5 ud af 5 stjerner.

2 på flugt
Byron Howard
Film
To på flugt er en sjov og eventyrlig familiefilm. Rapunzel er en prinsesse med magisk kraft i sit lange hår. Hun er blevet bortført fra sine forældre af den onde Mor Gothel, der har opdraget hende i et tårn langt ude i skoven.
Tyven Flynn Rider er i mellemtiden på flugt fra både slottets vagter og hans medskyldige, brødrene Slubbertgrum, som han har snydt. Flynn flygter ind i skoven hvor han opdager tårnet, klatrer op i det..og bliver slået bevidstløs af Rapunzel.
Rapunzel og Flynn drager snart gennem skoven på deres livs eventyr, men lige i hælene på dem er ikke alene Mor Gothel, brødrene Slubbertgrum og slottets vagter, men også en lang række andre, der alle har en høne at plukke med Flynn.
Jeg syntes at den var spændende, sjov og charmerende.
Jeg vil give den 5 stjerner ud af 5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar